Skip to main content

We zullen in dit artikel een lijstje geven van de leukste hotspots van Europa. Waar moet je nu echt heen als je een leuke stedentrip wil maken? Je leest het hieronder!

Utrecht

Natuurlijk beginnen we met een Nederlandse stad. Amsterdam staat natuurlijk bekend om het toerisme maar Utrecht is een stuk rustiger en daardoor in onze ogen ook leuker. Je vindt er grachten, leuke uitgaansgelegenheden en tal van bezienswaardigheden.

Parijs

De stad van de liefde, de stad van de romantiek. Als je ergens heen wil met je geliefde, dan moet je natuurlijk naar Parijs. Het is één groot openluchtmuseum: alles is er mooi.

Praag

Praag is het Parijs van het oosten. Veel mensen hebben een armzalig beeld bij Praag, maar de stad is prachtig en echt te vergelijken met Parijs. Veel oude gebouwen, wederom een openluchtmuseum.

Vilnius

Nog een ondergewaardeerde stad is Vilnius. Weinig mensen gaan er heen, en dat is te merken. Het is er alles behalve toeristisch, en dat is juist zo leuk. Een goede vakantiebestemming dus!

Rome

Over openluchtmusea gesproken… Rome is er nog zo een. Behalve van de oude architectuur kun je er heerlijk genieten van koffie, wijn en pizza. Ideaal dus!

Athene

Athene is misschien wel de oudste stad van Europa. Ook hier kun je goed eten en genieten van het Griekse leven. Let wel op dat het er in de zomer werkelijk bloedheet kan zijn, dus het beste ga je naar Athene in het voor- of naseizoen.

Lüneburg

Een wat onbekende stad in het noorden van Duitsland. Gespaard gebleven tijdens de bombardementen, en daarom een heerlijk romantisch stadje om met z’n tweeën of met meerderen te verblijven.

Göthenborg

Göthenborg is een stad onderin Zweden, tegen de westkust aan. Het ligt pal naast Kopenhagen, en daar kun je dan ook zo heen met de bus. De stad ademt sfeer en dat is wat je tijdens een vakantie wil hebben.

Kopenhagen

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en bevat veel mooie elementen. Je kunt er goed eten en drinken, en bovendien genieten van de prachtige stad met haar kenmerkende wijken. Neem wel je portemonnee mee; Scandinavië is duur.

Brugge

Als je door Brugge loopt, waan je jezelf in een middeleeuwse stad. Niet zo raar ook, want Brugge is feitelijk ook een middeleeuwse stad. Geniet van een Belgisch speciaalbiertje, of een lekkere suikerwafel.