Skip to main content

Het zomerseizoen komt er weer bijna aan wat betekent dat iedereen volop vakanties aan het boeken is. Het kan soms moeilijk zijn om uit de vele mogelijkheden een keuze te maken. In deze blog leggen we daarom alle redenen uit waarom een fietsvakantie de ideale keuze is voor je volgende vakantie!

Genieten van de natuur

Een van de grootste voordelen van een fietsvakantie is dat je lekker kan genieten van de buitenlucht en de natuur. Je kan zelf van de ene naar de volgende bestemming fietsen, wat betekent dat je niet urenlang in een stoffige trein of veel te warme auto hoeft te zitten. Dit heeft ook als bijkomend pluspunt dat je hierdoor waarschijnlijk met een lekker bruin kleurtje terug thuis zal komen. Bovendien geeft een fiets je de mogelijkheid om op mooie plekken te komen die niet altijd bereikbaar zijn met de auto, zoals een mooi bospad of een zonnig strand. 

Je blijft in beweging

Een zomervakantie is natuurlijk niet compleet zonder allemaal lekker eten. Doordat je elke dag actief bezig bent, kan je tijdens een fietsvakantie optimaal blijven genieten van al het lekkers zonder je schuldig te hoeven voelen. Dit zorgt ervoor dat je met een goed gevoel weer terug thuis komt en niet het idee hebt dat je meteen de sportschool in moet gaan. Niet alleen is de beweging goed voor je fysieke gezondheid maar ook voor je mentale gezondheid. Door lekker in de buitenlucht te fietsen en te genieten van de omgeving kan je je hoofd helemaal leegmaken. 

Zonder moeite op pad

Ook al ben je heel de dag aan het bewegen hoeft een fietsvakantie niet altijd zwaar te zijn. Al helemaal niet als je met een elektrische fiets op pad gaat. Door de elektrische motor kan je lange afstanden afleggen met minimale inspanning. Zo kan je met behulp van de trapondersteuning zelf kiezen hoe zwaar je het voor je zelf wilt maken. Dit zorgt er dus voor dat je zelfs met zware tegenwind of op een steile helling zonder moeite vooruit komt. Bovendien hoeft een elektrische fiets niet altijd duur te zijn. Zo heeft Matrabike veel goedkope elektrische fietsen, wat er dus voor zorgt dat je nog genoeg budget over hebt voor de rest van je vakantie!