Skip to main content

Vakantie is een heerlijk moment van ontspanning, afhankelijk van de plannen een moment of veel te leren of juist tot rust te komen. En of je nou met het vliegtuig de oceaan oversteekt, of rustig met de auto naar een camping in Frankrijk gaat. Er zijn een aantal tips die zorgen dat jij zorgeloos van je buitenlandse vakantie kan genieten. En die lees je hieronder.

Schakel de politie in

Het klink zo op het eerste ook best heftig en overdreven, maar in de vakantie periode word meer ingebroken dan normaal. Ook bij de politie is dit bekend, in verschillende regio’s bieden zij zich dan ook aan om regelmatig je huis te controleren. Op de website van de politie kan je je aanmelden voor de extra surveillance, dit betekend dat ze tijdens hun controle ritten extra bij jouw huis kijken en je op de hoogte brengen van enige activiteiten. Is dit niet beschikbaar in jouw regio, stuur de lokale politie een bericht of ga even langs en meldt dit bij ze, vaak zullen ze alsnog extra langs komen. Bekijk het zo voorkomen is beter dan genezen, dus ook bij inbraak.

Goed telefonisch bereikbaar

Waar sommigen denken de telefoon even met rust te laten tijdens de vakantie, is het wel belangrijk om goed bereikbaar te zijn voor als er bijvoorbeeld iets gebeurt met familieleden, met je huis of als er op je vakantie zelf iets gebeurt. Een herlaadkaart is hiervoor een perfecte optie, Europees geeft het tegenwoordig geen extra kosten en je weet duidelijk waar je aan toe bent. Vaak zijn de simkaarten gratis of krijg je dit bedrag al terug in de vorm van extra tegoed.

Dus heb je je vakantie al geboekt? Regel dat je huis wordt gecontroleerd door de politie en zorg dat je te allen tijde goed bereikbaar bent. Heb je dit op orde? Dan kan je zonder zorgen lekker genieten van je vakantie, en lekker uitgerust weer thuiskomen zonder verrassingen.