Skip to main content

Misschien ken je het concept wel: een bucketlist. Op deze lijst zet je alles wat je graag voor jouw dood gedaan wilt hebben. Dit kan van alles zijn, van een activiteit tot aan een droomvakantie. Misschien heb je wel een aantal bestemmingen al op je bucketlist staan. Het is dan ook een trend van tegenwoordig: vakanties moeten steeds bijzonderder worden. Een reguliere vakantie volstaat niet meer. Zonder magie is je vakantie niet compleet. Gelukkig zijn er een hoop bestemmingen op aarde die je zo aan je bucketlist kan toevoegen. Hieronder worden er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Argentinië

Een bestemming hoeft niet per se ver weg te zijn om deze bijzonder te maken, maar het voegt wel iets toe wanneer een locatie helemaal aan de andere kant van de wereld te vinden is. Een goed voorbeeld hiervan is Argentinië. Dit land is misschien wel het mooiste land van Zuid-Amerika. Dit land heeft echt alles. Zo is er natuurlijk de grote hoofdstad Buenos Aires, een bruisende metropool. Maar ook de natuur van Argentinië is bijzonder. Imposante watervallen, pampa’s, zandvlakten, ongerepte bossen en ijsvlaktes: je vindt het hier allemaal.

Namibië

Als vakantiebestemming is het continent Afrika in zijn geheel al jaren in opkomst. Eén van de landen binnen Afrika die je absoluut aan je bucketlist kan toevoegen is Namibië. De bijzondere cultuur, de indrukwekkende safari’s die je nooit meer gaat vergeten en de heerlijke stranden met een azuurblauwe zee maken dit een once in a lifetime ervaring.

De Trans Siberië Express

Deze treinreis van Moskou naar Beijing is misschien geen locatie op zich, maar het is wel een onvergetelijke ervaring die zo op je bucketlist kan. Je kunt onderweg zelf kiezen op welke stations je uitstapt en welke steden en plaatsen je allemaal gaat bezoeken. Deze vrijheid vind je nergens anders.