Skip to main content

Lefkas is een plek in Griekenland waar steeds meer toeristen naartoe gaan. En dit is niet voor niets. Het eiland kent namelijk een groot aantal bezienswaardigheden en heeft voor ieder soort vakantie vele opties beschikbaar. Als je jouw vakantie naar het Griekse Lefkas hebt gepland, kun je dus beginnen met het samenstellen van een lijstje aan bezienswaardigheden en activiteiten. Maar welke hoogtepunten mogen dan niet ontbreken tijdens jouw vakantie? Je leest het hieronder! 

 

Nidri en de Nidri watervallen 

Een van de hoogtepunten op het Griekse Lefkas is Nidri. Deze drukke badplaats kent een lange groene baai, waar jij urenlang kunt genieten. De haven ligt vaak vol met boten, doordat het een populaire bestemming is voor zeilers. Als je liever meer natuur bekijkt, kun je naar de Nidri watervallen uitwijken. Deze liggen op twee kilometer van het dorp en je kunt de pittige wandelroute bewandelen om er te komen. De watervallen variëren in hoogte, waardoor je verschillende opties hebt en jouw ogen uit kunt kijken in de natuur. 

 

Huur een zeiljacht voor het gezin 

Een ander hoogtepunt dat niet meer mag ontbreken tijdens jouw vakantie is Flottielje zeilen. Het is een boot voor beginnende zeilers of wanneer je met het gehele gezin het water op wilt. Je kunt jouw zeiljacht direct boeken en krijgt een volledig ingerichte boot tot jouw beschikking. Jij hoeft alleen nog maar te bepalen hoelang je de boot wilt huren en waar je naartoe wilt. Zo kun je ook een uitstapje maken naar het eiland Zykanthos. Hier is immers nog meer te beleven voor jong en oud. 

 

Het idyllische plaatsje Agios Nikitas 

Vergeet ook het vissersdorpje Agios Nikitas niet. Het is een stadje aan de westkust van Lefkas en is een idyllisch plekje met meerdere barretjes en Griekse taveernes. Je kunt naast de drukkere plekken ook uitwijken naar de dichte bussen, hoge rotskliffen en zandstranden. Er is voor iedereen wel iets te doen in het dorp. Met een boot kun je deze plek eenvoudig bereiken en je kunt ook rijden vanuit jouw hotel of andere accommodatie. Jij maakt jouw vakantie helemaal af door naar dit vissersdorpje te reizen.