Skip to main content

Australië is een land waar veel mensen graag eens naar toe zouden willen gaan. Dit kun je op verschillende manieren doen maar backpacken is er uiterst populair.

Zonder plan op vakantie

Bij deze manier van reizen ben je lekker vrij in je doen en laten en kun je het land op jouw tempo en manier verkennen. Je gaat met je slaapzak Down Under en ziet wel waar het schip strandt. Voor de eerste dagen dat je er verblijft is het verstandig een onderkomen te boeken maar daarna zien de meeste backpackers wel waar ze uitkomen.

Ga het avontuur tegemoet op jouw manier

Heb je zin in een avontuurlijke reis waarbij je nergens aan gebonden bent? Kies dan voor backpacken. Je reist door Australië, ontmoet mensen en ontdekt de natuur van het land en alle bezienswaardigheden die erbij horen. Je kunt van tevoren op internet kijken wat de mogelijkheden zijn en een ticket boeken en een reisschema opstellen maar dat laatste hoeft niet. Er bestaan ook organisaties waarbij je een reisschema opstelt maar dat is dusdanig flexibel dat je het ook nog tussentijds kunt aanpassen. Dan zit je dus nooit ergens aan vast en als je op een bepaalde plek wat langer zou willen blijven kan dat ook gewoon. Je verblijft veelal in voordelige hostels waar je samen met andere mensen kunt koken om de kosten te drukken en steeds weer nieuwe mensen leert kennen. Is het geld even op tussendoor? Kies er dan voor om een tijdje te gaan werken zodat je daarna weer verder kunt op je ontdekkingsreis aan de andere kant van de wereld.

Waarom Australië?

Kortom, zin in een onbezorgde vakantie waarin jij ter plekke kunt besluiten wat je wilt doen of zien? Kies dan voor backpacken in Australië. Natuur en cultuur zie je er volop en jij bepaalt hoe je het aanpakt.