Skip to main content

De meeste mensen gaan backpacken in zuidoost Azië of Australië, maar als je  naar Midden-Amerika wilt is Mexico al jaren een van de populairste bestemmingen. Mexico is een ontzettend mooi land, maar ook heel groot en er is genoeg te zien. Reden genoeg dus om het land te bezoeken! Wij hebben een aantal tips voor Mexico, dit mag je niet missen!

Lang niet zo gevaarlijk als je denkt

Als je aan Mexico denkt, denk je waarschijnlijk aan de Maya’s, taco’s, warme weer en misschien ook wel de drugsbendes. Het is geen geheim dat het land veel te maken heeft gehad met verschillende veiligheidsissues. Deze veiligheidsissues, vaak gerelateerd aan drugs en bendes zijn echter vooral problemen in specifieke gebieden, waar de toeristen niet komen.

Dit betekent niet dat de rest van Mexico niet gevaarlijk is, maar het is relatief onveilig zolang je je gezonde verstand blijft gebruiken. Loop dus niet te koop met waardevolle spullen en als je wordt overvallen, werk dan altijd mee. Als je dit niet doet kan het zomaar uitlopen tot geweld.

Leer een woordje Spaans

Als je gaat backpacken in Mexico is het aan te raden om wat Spaans te kunnen. In toeristische gebieden kom je aardig ver met de Engelse taal, maar zeker in de minder populaire gebieden zullen veel mensen slechts Spaans spreken. Leer dus een aantal woorden en zinnen zodat je jezelf duidelijk kan maken aan de lokale bevolking. Zinnen als Habla Inglés (Spreek je Engels?) en Donde esta la estación del bus? (Waar is het busstation?) Kunnen al ontzettend helpen en zijn niet moeilijk om te onthouden.

Reis met de bus!

Mexico is een ontzettend groot land (maar liefst 46 keer groter dan Nederland!) en het kan een uitdaging zij nom van A naar B te komen. Gelukkig is het openbaar goed geregeld en zijn langeafstandsbussen dé manier om rond te reizen voor backpackers. Als je de eersteklas bussen neemt heb je zelfs gereserveerde zitplaatsen, videoschermen en airconditioning. Dat is pas luxe backpacken!

Proef het heerlijke eten

Als je gaat backpacken doe je dat waarschijnlijk om zoveel mogelijk van het nieuwe land te zien inclusief de cultuur, de mensen en natuurlijk het eten. Ook in Mexico mag je dit niet missen, zeker het eten. De Mexicaanse keuken verschilt sterk van de Nederlandse, het eten bestaat voornamelijk uit vlees, maïs. Bonen en chilipepers. Dit is erg lekker, maar dit zorgt er ook voor dat de gerechten behoorlijk pittig kunnen zijn.  Enkele gerechten die je geproefd moet hebben zijn chilaquiles, tacos al pastor en tostadas.

Wil je meer weten over de vetste reizen, mooiste steden en indrukwekkendste landschappen? Neem dan eens een kijkje op Travelfans.nl