Skip to main content

Backpacken is iets waar je echt van moet houden. Het is dan ook zeker niet voor iedereen weggelegd. We zullen kort uitleggen wat het precies inhoudt en je wat informatie geven over het backpacken in Azië.

Wat is backpacken?

Het woord backpack is Engels voor rugzak. Backpacken betekent dan ook dat je reist met enkel een rugzak. Alles wat je nodig hebt, stop je in die rugzak. Je hebt dus geen koffer bij je. Het voordeel daarvan is dat je alles bij je hebt wat je moet hebben en niets teveel meeneemt. Je bent lekker mobiel doordat je je handen vrij hebt en kunt dus lekker veel reizen. Veel backpackers reizen dan ook langs heel veel verschillende steden als ze in een land gaan backpacken. Ze maken voornamelijk gebruik van jeugdherbergen en hostels: eenvoudige hotelletjes.

Welk budget hou ik aan?

Het is belangrijk om voor je vertrek, of beter nog: voor het kiezen van de bestemming, te bedenken wat je budget is. Je zult je reisdoelen daar op af moeten stemmen. Houd het dan ook realistisch. Je kunt bepalen om voor 10 euro per dag in Japan te reizen, maar als je er niet van houdt om elke dag goedkoop te eten, dan is het al snel niet leuk meer.

Bedenk ook goed wat je wil gaan doen. Uitstapjes zijn vaak duur, wandelen of op het strand liggen is goedkoper dan elke dag flink losgaan bij het uitgaan.

Wat neem ik mee?

Het is belangrijk een goede rugzak aan te schaffen. Ga niet voor een paar tientjes een goedkope rugzak bij een dumpwinkel halen, maar investeer in kwaliteit. Je doet er je hele leven mee, als je er voorzichtig mee bent. Kortom: een goede rugzak kopen is van groot belang!

Wat je precies in die rugzak stopt, hangt af van de bestemming. Neem zoveel mogelijk mee. Als je naar goedkope landen gaat waar het ook nog eens warm is, heb je vaak al voldoende aan een korte broek en twee t-shirts. Je kunt dan beter op de plaats van bestemming nog wat extra shirts en korte broeken kopen. Je hebt dan meteen leuke souvenirs!