Skip to main content

Wil jij graag een autoverzekering vergelijken? Wil je mogelijk geld gaan besparen? Of vind je dat de huidige autoverzekering niet meer aansluit op jouw huidige behoeften? Dan is het zaak om zo snel mogelijk een vergelijking te gaan maken. Daarbij is het óók van belang dat je op verschillende aspecten gaat letten.

Waar je precies op moet letten? Nou, daarover ga je alle informatie vinden in dit blogartikel. Aan de hand van dit blogartikel kun je direct de beste keuze voor jezelf en jouw auto maken.

Let goed op de dekking

Wil je een autoverzekering afsluiten? Dan moet je allereerst een keuze maken tussen de drie soorten dekkingen: WA, WA beperkt casco of WA volledig casco. Om tussen deze drie dekkingen te kunnen kiezen, is het advies om goed naar jouw auto te kijken. Wat is de leeftijd van jouw auto? En wat is de waarde van jouw auto? Als je de antwoorden op die vragen hebt, kun je gericht een keuze maken tussen deze dekkingen.

Wil je het graag zo voordelig mogelijk voor jezelf houden? Kies dan voor de WA autoverzekering. Dat is simpelweg de minst uitgebreide autoverzekering en daarmee ook de voordeligste.

Zet je schadevrije jaren in

Als je autoverzekeringen gaat vergelijken, is het ook interessant om jouw schadevrije jaren in te zetten. Als je bijvoorbeeld 10 schadevrije jaren hebt, gaat je premie hierdoor flink dalen. Mede hierom is het ook zo belangrijk dat je nooit schade rijdt of hebt gereden. Mocht je nou écht veel schadevrije jaren opbouwen, ga je hier op termijn echt de vruchten van plukken.

Kijk goed naar het totaalplaatje

Veel mensen zijn geneigd om louter naar het prijskaartje van de autoverzekering te kijken. Dat is op zich logisch, maar het advies is om naar het totaalplaatje te kijken. Kijk goed naar jouw behoeften, naar jouw auto en naar de voorwaarden van/bij de autoverzekering.

Als je autoverzekeringen met elkaar gaat vergelijken, kom je al snel verschillen tegen. Zo is de autoverzekering van bijvoorbeeld Allianz Direct mogelijk anders dan verzekeringen van vergelijkbare verzekeringsmaatschappijen. Met andere woorden: het is cruciaal om een goede vergelijking voor jezelf te maken.