Skip to main content

Wilt u een auto in Duitsland kopen? Dan kijkt u wellicht op Duitse autosites om het ideale model te vinden. Niet zo vreemd! Op Duitse autosites vindt u een breed aanbod aan tal van verschillende auto’s. De grootste Duitse autosites zijn Mobile.de en Autoscout 24. In dit artikel nemen we beide websites kort onder de loep. Zo worden de verschillen direct inzichtelijk en kunt u deze autosites vervolgens bekijken.

Duitse autosite: Mobile.de

Mobile.de is veruit de grootste Duitse autosite die er is. Op deze autosite vindt u op ieder moment meer dan 1 miljoen verschillende auto’s. Op de website verzamelen zich Duitse autodealers, handelaren en particulieren. Alles wat met tweedehands auto’s te maken heeft kunt u via Mobile.de vinden. Van jonge auto’s met weinig kilometers tot oldtimers. Doordat Mobile.de gebruikmaakt van een recensiesysteem is het mogelijk om snel te zien of een verkoper betrouwbaar is. Via Mobile.de is een handige filter ingebouwd. Wanneer u via deze website zoekt kunt u dan ook zeer snel zien of er iets te vinden is dat aan uw wensen voldoet. 

Duitse autosite: Autoscout 24

Autoscout 24 is net iets kleiner dan Mobile.de. Deze website doet zeker niet voor Mobile.de onder en is bijna net zo groot. Enige verschil is dat er via Autoscout 24 vooral particulieren actief zijn. Het aanbod verschilt daardoor van Mobile.de. Om goed te vergelijken is het verstandig beide website te bekijken.

Houd bij het importeren van een Duitse auto rekening met de geldende wet- regelgeving. Schakel een specialist in wanneer u uw Duitse auto importeert om er zeker van te zijn dat dit op de juiste manier gebeurt. Houd tevens rekening met kosten voor het transport, BPM, RDW-keuring en andere kosten.