Skip to main content

 

Maak kennis met Fluffy, de reizende luipaardknuffel

Niet alle reizigers nemen grote koffers met zich mee: Fluffy, bijgenaamd “The Bite-Sized Backpacker”, heeft genoeg aan een tasje van amper 10 cm hoog. De kleine reiziger ziet er niet direct uit als een ervaren wereldreiziger, maar laat je niet bedriegen: Fluffy reisde meer dan 50 landen af, en bezocht daarbij meer dan 400 bestemmingen! Daarmee heeft hij meer ervaring dan de meeste menselijke backpackers, en daarom vroegen wij hem ons enkele reistips te geven….

1. Bled, Slovenië

Bled in een klein plaatsje in het noordwesten van Slovenië. Het is dé uitvalsbasis naar Nationaal Park Triglav, een prachtig natuurgebied wat je uitgebreid kan verkennen. Hoewel het makkelijk is de regio met een tourbusje of auto te verkennen, adviseert Fluffy hier je eigen plan te trekken: huur een fiets, of ga wandelen. De tocht langs de Soča, een smaragdgroene rivier die van het noorden naar het zuiden stroomt, zit vol met avontuur. Onderweg kan je zwemmen, raften en genieten van mooie watervallen.

2. Göreme, Turkije

Göreme is een magisch dorpje in het hart van Cappadocië. Die naam komt je wellicht bekend voor: de regio staat –  sinds de opkomst van Instagram –  bekend als die prachtige plek waar elke ochtend tijdens de zonsopkomst 150 luchtballonnen de lucht in gaan. Hoewel deze aandacht het aantal toeristen heeft verdubbeld, zit de regio toch nog steeds vol met geheimen voor ieder wie verder kijkt dan zijn neus lang is. Vanaf Göreme kan je een prachtige wandeling door Pigeon Valley naar Uçhisar Castle maken, waar je de meest indrukwekkende rotsformaties al tegenkomen. Daarnaast is het mogelijk de paden ver achter je te laten en te voet de regio’s bekende “fairy chimneys” te bezoeken – onderweg zal je dingen zien die weinig andere toerist ooit heeft aanschouwd!

3. Ning Khiaw, Laos

Nong Khiaw is een klein bergdorpje in Laos, waarvan je zo de Laotiaanse wildernis in wandelt. De door de jungle overgroeide bergen zijn slechts begaanbaar via hobbelige zandpaden, dus om ver te komen heb een goede mountainbike en stevige knieën nodig. De beloning is de moeite echter waard: in de bergen wonen nog veel families die niet meer kennen dan hun directe omgeving, en ook niet meer nodig hebben. Het fruit komt er uit de bomen, de eieren van de kippen die vrij rondlopen. Het leven in de Laotiaanse jungle zal je er bij stil doen staan dat van al die spulletjes die je thuis hebt staan je eigenlijk helemaal niks écht nodig hebt.

4. Chiang Dao, Thailand

Beklim de 510 treden van Wat Tham Pha Plon, om net als vele Boeddhistische monniken de pelgrimstocht naar deze unieke locatie te voltooien. Wat Tham Pha Plon is een tempel die deels uitgehakt is in een van de vele bergen in de jungle ten noorden van Chiang Dao, wat nabij backpackersparadijs Chiang Mai ligt. Hoewel een enkeling van de backpackers ook naar het noorden trekt zal je in Chiang Dao je rust weten te vinden: ’s nachts wordt je in slaap gesust door de geluiden van de jungle, en overdag is de tokay gecko de grootste herriemaker.

5. Lightning Ridge, Australië

Vergeet Melbourne en sla Sydney over: het echte avontuur in Australië ligt in de Outback. Bevolkt door honderden kangoeroes en enkele mensen is Lightning Ridge een van de meest merkwaardige plekken in het land. De bewoners van het dorp hebben elk een eigen bijnaam – de een nog gekker dan de andere – en ze geven allemaal toe dat er niemand in het dorp woont die niet op zijn minste een béétje gek is. Dat zorgt echter ook voor een enorme dosis creativiteit: zo zijn er verschillende wandelroutes in het dorp uitgezet, welke gemarkeerd zijn met felgekleurde autodeuren; zo is er de “green door route” en de “red door route”. Mocht je nog een alternatieve hobby zoeken, dan ben je in Lightning Ridge ook op je plek: de meeste dorpsbewoners verdoen hun tijd met “noodling”; het zoeken van kleine stukjes opaal in de rijke grond van het dorp.

Fluffy maakte het allemaal mee, en deelt zijn avonturen via zijn Instagram account. Nieuwe bestemmingen die op zijn lijstje staan lopen uiteen van Luxemburg tot Japan!