Skip to main content

Reizen is leuk! En om het nog leuker te maken, geven we enkele reisadviezen waar je hopelijk wat aan hebt tijdens je vakantie.

Maak een document met je belangrijke gegevens

Je hoort wel eens verhalen van mensen die bestolen worden op vakantie. In één klap is er dan niets meer aan. Je wil naar huis, je wil veiligheid. En dat terwijl zojuist alles wat je bij je had, is ontvreemd. Met wat pech ben je ook nog eens in je eentje op vakantie, zodat je alles zelf mag zien op te lossen. En wat dan?

Om de ellende wat kleiner te maken, is het handig om belangrijke documenten in je email of bijvoorbeeld Dropbox op te slaan. Zet daar een scan van je bankpassen in, noteer gegevens als je bankrekeningnummer, pasnummer, enzovoorts. Vergeet ook niet allerhande handige telefoonnummers op te slaan. Niet alleen van vrienden en familie, maar ook van de ambassade in de buurt van je vakantieverblijf, een telefoonnummer om je bankpas te blokkeren, het nummer van je zorgverzekering, en ga zo maar door. Het is te hopen dat je het niet nodig hebt, maar als je die gegevens nodig hebt, dan ben je blij dat je het bij je hebt.

Drinkwater veilig?

Het is niet overal op aarde even veilig. Misschien lopen er geen gewapende mannen rond op  je vakantieverblijf, maar het kan zomaar eens zo zijn dat het water niet drinkbaar is. Je kunt dan bikkelhard beweren dat je overal op aarde het water hebt gedronken en nog steeds leeft, maar het is misschien verstandiger om tijdens je reis het zekere voor het onzekere te nemen en water uit flessen te drinken.

Vaccinaties

Voor sommige bestemmingen wordt het aangeraden om vaccinaties te halen. Op die manier kun je niet besmet worden met tal van nare ziekten. Raadpleeg tijdig voor vertrek (de website van) de GGD om uit te vinden welke vaccinaties je moet hebben. Neem ook even contact op met je zorgverzekering, want soms worden de vaccinaties vergoed.

Reisverzekering

Een reisverzekering is erg handig als je op reis gaat. Het dekt niet alleen ongevallen tijdens de reis, maar bijvoorbeeld ook gevallen waarbij een naaste overlijdt en je zo spoedig mogelijk naar de plaats des onheils terug moet keren. Het is niet alleen prettig dat je die kosten dan niet zelf hoeft te dragen, maar het is misschien nog wel prettiger dat je je daar op dat moment niet druk om hoeft  te maken en niet over geld hoeft in te zitten.

Thuisblijvers

Tenslotte nog de tip om je thuisblijvers goed op de hoogte te houden van waar je bent en wat je van plan bent om te gaan doen. Wel zo prettig voor hun, en mocht er iets fout gaan dan ben je nog enigszins te traceren.