Skip to main content

De hoofdstad van Portugal is al behoorlijk populair als stedentrip. Mede dankzij het aangename klimaat, het lekkere eten en de vele toeristische trekpleisters. Maar welke plaatsen moet jij nou bezoeken om je bezoek aan Lissabon tot een succes te maken? Je leest het in dit blog!

Elevador de Santa Justa

De lift die de Santa Justa-straat en het bovengelegen Carmoplein met elkaar verbindt, is een belangrijke toeristische trekpleister en wereldberoemd. De lift is maar liefst 45 meter hoog. Bovenop heb je naast een schitterend uitzicht ook de mogelijkheid om te lunchen in een leuk restaurantje. Een unieke ervaring gegarandeerd en het levert vaak schitterende plaatjes op! Tijdens je bezoek aan Lissabon is het dan ook zeker een aanrader om gebruik te maken van de Elevador de Santa Justa.

Kasteel Sint-Joris ( Castelo de Sao Jorge)

Het Kasteel Sint-Joris is het bekendste kasteel van Lissabon. Het ligt op een hoge heuvel aan de rand van de stad en geeft vanuit daar een mooi zicht over de Taag, de rivier van Lissabon. De eerste delen van het kasteel stammen uit 600 jaar voor christus! Een bezoek aan dit imposante kasteel is dan ook zeker een aanrader. Het uitzicht over de stad vanaf het kasteel is overweldigend. Schiet hier dan ook zeker het welbekende vakantiekiekje.

Tram 28

De grootste toeristische attractie is Tram 28. Hij leidt je door wijken als Graça en Mouraria en is ontzettend populair. Op een goedkope en leuke manier laat de tram je alle schoonheden die Lissabon te bieden heeft zien. Zo brengt de tram je onder meer langs het eerder genoemde Kasteel Sint-Joris. Je kunt de tram de hele dag nemen. Zo kun je s’ ochtends zien hoe de stad ontwaakt, in de middag de gezellige, drukke straten zien en in de avond het schitterend verlichte centrum van Lissabon aanschouwen.

Sporting Lissabon

Naast deze toeristische trekpleisters is een bezoek aan Sporting Lissabon ook een echte aanrader. Ook al heb je een bezoek aan SL Benfica geboekt, dan is een stadiontour bij Sporting Lissabon een mooie optie om nog meer voetbal te zien in deze mooie stad. De club staat bekend als de club met de één van de beste jeugdopleidingen van de wereld. Neem dus ook zeker de tijd om een rondje te doen over de indrukwekkende trainingsfaciliteiten van de Portugese topclub. Bekende speler bij Os Leões is natuurlijk de Nederlandse spits, Bas Dost.

SL Benfica

De grote concurrent van Sporting Portugal is SL Benfica. ‘O Glorioso’ spelen haar thuiswedstrijden in het Estádio da Luz wat plaats biedt aan een slordige 65.000 toeschouwers. Sinds 2006 is SL Benfica de grootste voetbalclub ter wereld met 160.000 leden. Dit is dus meer dan bijvoorbeeld Real Madrid of FC Barcelona! SL Benfica is zo groot geworden doordat de club mede wordt geleid door de eigen supporters. Regelmatig worden nieuwe vertegenwoordigers gekozen door de grote aanhang. Alle 160.000 leden mogen stemmen en oefenen zo gedeeltelijk invloed uit op de leiding van de club.