Skip to main content

De hoofdstad van Denemarken is Kopenhagen en deze stad is een enorme aanrader voor een toffe stedentrip met vrienden of familie. Naast dat er genoeg te beleven valt op cultureel gebied, zijn er ook genoeg toffe restaurants en barretjes te vinden om je ’s avonds ook goed te kunnen vermaken. Hieronder 5 leuke dingen om te doen tijdens een stedentrip in Kopenhagen.

1. De langste winkelstraat van Europa

De strøget is officieel de langste winkelstraat van Europa met ruim een kilometer aan heel veel verschillende winkels. De meeste winkels zijn de hele week geopend, dus uitgebreid shoppen in Kopenhagen is vrijwel elke dag mogelijk! In deze winkelstraten zijn zowel internationale winkels als lokale winkels te vinden, zodat je ook van de Deense cultuur het een en ander mee kunt krijgen.

2. De kleine zeemeermin

 Wie kent dit sprookje niet van vroeger? De Kleine Zeemeermin. Dit is het symbool van Denemarken, maar verwacht vooral geen groot en uitbundig beeld, want er zijn tot nu toe genoeg toeristen geweest die het beeld over het hoofd hebben gezien, omdat het niet al te groot is. echter hoort bij een bezoek aan Kopenhagen ook zeker wel een foto van een bezoek aan de Kleine Zeemeermin. 

3. Deense paleizen

Houd je van cultuur? Dan is het bezoeken van de drie Deense paleizen in het centrum zeker de moeite waard! Het Rosenborg slot, Christiansborg slot en Amalienborg slot zorgt ervoor dat er aan culturele invloeden zeker geen gebrek is in Kopenhagen. Ga je de stad ontdekken? Dan is het handig om bij slecht weer te beschikken over een goede en handige paraplu. Lees in deze stormparaplu test wat de beste koop is. Zo zorg je ervoor dat je goed voorbereid bent bij ernstige regenval. 

4. Kleur in Nyhavn

Deze ‘nieuwe haven’ bevat talloze gekleurde huisjes rondom, wat het geheel, zeker in de zomer, een kleurrijk en vrolijk tafereel maakt. Vaak wordt dit gedeeltelijk van Kopenhagen dan ook gebruikt in de promotie voor de stad of op kaarten. In dit gedeelte zijn vele leuke bars en restaurants gevestigd, waar je lekker kunt tafelen of ’s avonds je stoel aan kunt schuiven op een van de vele terrasjes.

5. Tivoli Gardens

Dit pretpark is gevestigd in het centrum en zeker ’s avonds met de talloze lichtjes een bezoekje waard! Naast dat er vele attracties in dit pretpark te vinden zijn, is de ultieme attractie toch wel de 80 meter hoge zweefmolen van waaruit je een schitterend uitzicht hebt.