Skip to main content

4 tips voor een weekendje weg

By 14 mei 2020Reisadviezen

Tijdens de Coronatijd snappen wij heel goed dat je even weg wilt uit je eigen huis en omgeving. Tijd om weer even het gevoel van vrijheid te kunnen voelen. Ondanks dat het buitenland tot heden een no-go area is, zult u het in Nederland moeten doen. Maar waar moet je nu eigenlijk heen? Wat zijn nou de hotspots van Nederland als het gaat om een weekendje weg? Ga je liever naar het strand of zit je graag midden in de natuur? In Nederland kan het allemaal. In dit blog hebben we vijf tips uiteengezet om jou op weg te helpen om een heerlijke vakantiebestemming te vinden in Nederland.

Tip 1 Een weekendje Waddeneilanden

Misschien is dit wel de beste tip die we je geven kunnen. De Waddeneilanden staan al jaren bekend om haar pracht en praal. Het vakantiegevoel krijg je al meteen op het moment de boot de haven uit vaart. Ontdek de unieke natuur van het Waddengebied en de gastvrijheid van de eilanders op één van de vijf Waddeneilanden. Even weg uit de dagelijkse sleur door een heerlijke strandwandeling te maken, een drankje en een hapje te doen bij een strandpaviljoen of lekker sneupen in het dorp. Wordt het een weekendje op een autoluw eiland, zoals Vlieland en Schiermonnikoog of toch liever op een iets drukker eiland, zoals Texel, Terschelling of Ameland? Boek dan een vakantiehuis op een  Waddeneiland.

Tip 2 De Veluwe

Natuurgebied de Veluwe is een van de bekendste natuurgebieden van Nederland. Een omgeving waar veel Nederlanders, maar ook Duitsers heen gaan op vakantie. De ongerepte natuur, de wilde dieren en de afwisseling van landschappen zijn een goede reden om de fiets te pakken en lekker dwars door de natuur te fietsen of om lekker te gaan wandelen. Op de Veluwe kunnen actievelingen ook lekker hun gang gaan. Door een groot aanbod van klimbossen, survivalbanen en andere outdooractiviteiten. Ook voor kinderen is er voldoende te beleven dankzij de aanwezigheid van attractieparken en indoorspeeltuinen. Kortom, voor een actief of rustig weekendje, bent u op de Veluwe aan het goede adres! 

Tip 3 Vakantie langs het strand

Houdt u van zee? Wellicht is een weekendje naar het strand een goed idee! Zo zijn er prachtige plekken in Zeeland, maar in Coronatijd geldt in grote delen van Zeeland de noodverordening. Hierdoor mogen toeristen niet naar hun vakantiebestemming. Maar er blijven nog prachtige badplaatsen over. Wat te denken van Ouddorp, Schoorl, Egmond aan Zee, Bergen, Julianadorp Noordwijk en Scheveningen. Allemaal prachtige plekken om lekker door de duinen te struinen en te genieten van een heerlijke strandwandeling. Ook bent u vanuit deze plaatsen dichtbij een grote stad om daar eens lekker te shoppen. Gaat u voor een huisje in Zuid Holland of voor een vakantiepark in Noord Holland?

Tip 4 Friesland

In het hoge noorden heeft het Coronavirus amper voor problemen gezorgd. Het “normale” heeft niet heel lang stil gestaan en mensen zijn hier dan ook nog ruimschoots op straat te vinden. Het waterrijke Friesland is ideaal voor toeristen die graag het water op gaan. Met vakantiehuizen aan het water kunt u direct uw gehuurde boot instappen en de Friese Meren opvaren en ergens een lekkere duik nemen. De provincie heeft van alles te bieden. Wandelen, fietsen en genieten van het Friese landschap, zoals het Nationaal Park de Alde Feanen vlakbij Eernewoude.