Skip to main content

3 tips om je wandelvakantie een perfecte belevenis te maken

By 6 november 2018Reisadviezen

Ga je binnenkort op wandelvakantie? Zowel in Nederland, als in het buitenland vind je tal van verschillende wandelroutes. Deze wandelroutes hebben ieder hun eigen charmes! Bij de ene route loop je door prachtige, authentieke dorpjes, terwijl je bij andere routes de natuur verkent. Welk type wandelroute krijgt bij jou de voorkeur? Voordat je aan een wandelvakantie begint, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Zo voorkom je dat je onderweg te maken krijgt met blessures en andere ongemakken. In dit artikel geven we je een aantal tips, die je hierbij kunnen helpen.

Tip 1: zorg voor steunzooltjes in je schoenen

Wanneer je op wandelvakantie gaat, kan het slim zijn om steunzooltjes in je schoenen aan te brengen. Deze steunzooltjes zorgen dat de demping van de schoen verbeterd wordt en kunnen daarbij een corrigerende werking hebben. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je iets naar binnen of juist naar buiten loopt. Om blessures en andere klachten aan spieren en gewrichten tegen te gaan, kan het gebruik van de zooltjes een uitkomst bieden. Bekijk de steunzolen tegen overpronatie eens in een van de webwinkels die deze aanbieden.

Tip 2: kies voor de juiste wandelschoenen

Naast het gebruik van zooltjes, is het raadzaam om nog eens kritisch naar je wandelschoenen te kijken. Zijn deze echt geschikt voor lange stukken? Bieden ze voldoende grip als je bijvoorbeeld een stukje moet kunnen klimmen of dalen? Enzovoorts. Laat je altijd door een specialist adviseren.

Tip 3: neem een zaklamp en zakmes mee

Aangezien je vooraf nooit precies weet in welke situaties je terecht zal komen, is het verstandig om een zaklamp en zakmes mee te nemen. Zo kun je jezelf bescherming bieden in onveilige situaties en heb je altijd de beschikking over licht. Wel zo prettig als je per ongeluk verdwaalt!