Skip to main content

3 handige tips voor je reis naar Costa Rica

By 26 oktober 2018Reisadviezen

Costa Rica is al jaren één van de leukste landen in Midden-Amerika met een prachtige natuur. Als vakantieland is Costa Rica dan ook erg populair onder Nederlanders. Gelegen aan de Stille Oceaan en de Grote Oceaan ligt het land van hangende bruggen, jungles, mooie stranden en indrukwekkende vulkanen. Als reisliefhebber mag een reis naar Costa Rica niet ontbreken aan je bucketlist. Wij hebben 3 tips voor je reis hieronder op een rijtje gezet.

1. Huur een auto

Costa Rica is enorm groot, wanneer je veel van het land wilt zien is het handig om een auto te huren. Met deze tips voor het huren van een auto op Costa Rica ben je helemaal voorbereid op het huren van een auto. Zo weet je precies welke auto je waar kunt huren voor de beste prijs. Lees dus zeker dit artikel als je een auto wilt huren tijdens je reis.

2. Valuta in Costa Rica

Betalen in Costa Rica kan met de munteenheid Cólon. Deze munt heeft zijn naam te danken aan Columbus. Daarnaast kan je ook bijna overal betalen met Amerikaanse dollars, dat wordt een hoop omrekenen tijdens je vakantie. Het is dus handig om een app op je telefoon te installeren die de wisselkoers berekend.

3. Bereid je voor op muggen

Voor je reis heb je sowieso inentingen nodig, maar het is daarnaast ook belangrijk om je goed voor te bereiden op de muggen. In Costa Rica heb je enorm veel muggen, dus muggenspray of muggenbandjes zijn onmisbaar in je bagage. Zonder deze producten heb je in Costa Rica echt een probleem en zal je lek geprikt worden tijdens je vakantie. Wees dus gewaarschuwd.

Hopelijk heb je wat aan onze tips gehad. Veel plezier tijdens je reis naar dit fantastische vakantieland in Midden Amerika!