Skip to main content

Steeds meer mensen overwegen een vakantie met hun paard. Dat wil zeggen dat zij hun paard meenemen op vakantie, om bijvoorbeeld mooie bosritten te kunnen maken of samen met anderen te kunnen rijden. Bij het meenemen van je paard op vakantie zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Kijk bijvoorbeeld ruim voor vertrek of je alle paardenbenodigdheden al in huis hebt. Mocht dit niet het geval blijken te zijn, dan heb je nog voldoende tijd om deze online te bestellen. Vaak worden de spullen binnen enkele werkdagen thuis afgeleverd.

#1: zorg voor een goed ondernemen

Het is logischerwijs niet mogelijk om je paard naast een tent of caravan te laten staan. Zorg daarom voor een goed onderkomen voor het paard. Informeer bij een manege of boerderij in de buurt, of zij daar plek hebben om je paard tijdelijk te stallen. Ook zijn er georganiseerde vakanties voor mensen die met hun paard op vakantie gaan, waarbij de organisatie voor een passend onderkomen zorgt.

#2: neem voldoende en de juiste voeding mee

Je paard zal gewend zijn aan een bepaald soort voeding. Zorg dat je deze voeding zelf meeneemt op vakantie. Zo weet je zeker dat je paard gezond blijft tijdens de vakantie. Je kunt vooraf informeren of er hooi aangeboden wordt door de eigenaar van de plek waar het paard gestald wordt. Zo hoef je dit mogelijk niet zelf mee te nemen!

#3: houd rekening met de weersomstandigheden

Het weer kan, zeker in Nederland, snel omslaan. Waar het de ene dag prachtig weer, kan het een volgende dag hard regenen en kouder worden. Zorg er om die reden voor, dat je voor ieder weerstype een passend beschermstuk hebt voor je paard. Denk aan een deken om het paard warm te houden, of om deze juist te koelen.