Skip to main content

Van je vakantie wil je uiteraard het liefst zorgeloos kunnen genieten. Wat kun je doen om er voor te zorgen dat dit ook daadwerkelijk plaatsvindt? We hebben 10 tips voor je op een rijtje gezet.

  1. Zorg dat je altijd de juiste reisdocumenten bij je hebt en bewaar deze op een veilige plek zodat ze niet gestolen kunnen worden of dat je ze verliest. Maak ook een kopie voor thuis.
  2. Kies geen vakantiebestemming waarvoor een negatief reisadvies geldt. Weet je het niet zeker of het er veilig is en ben je verplicht te gaan voor bijvoorbeeld je werk? Zorg dan dat je weet wat te doen als de situatie verslechtert.
  3. Zorg ervoor dat je koffers stevig zijn en goed afgesloten kunnen worden. Maak van tevoren een lijstje zodat je ook alles inpakt wat je nodig hebt.
  4. Gebruik je medicatie? Zorg dat je alles en voldoende meeneemt. Niet alles is even makkelijk te verkrijgen in het buitenland.
  5. Het is verstandig een verbanddoos met de belangrijkste middelen erin mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan pleisters en verband.
  6. Voor bepaalde landen heb je vaccinaties nodig. Zorg dat je deze op tijd haalt en kijk vooraf goed welke dit zijn.
  7. Houd ook rekening met bepaalde normen en waarden die in het buitenland gelden. Verdiep je er van tevoren in.
  8. Gedraag je netjes maar laat niet duidelijk merken dat je een toerist bent. Dan ben je een makkelijker doelwit voor bijvoorbeeld overvallers. Vermijd gebieden waar het gevaarlijk is.
  9. Neem zo min mogelijk contant geld mee als je ergens naar toe gaat maar ook geen waardevolle spullen. Pas ook goed op je telefoon en andere kostbare spullen zoals bijvoorbeeld een camera.
  10. Sluit van tevoren altijd een goede reisverzekering af. Mocht er dan onverhoopt toch iets gebeuren, dan zit je niet met de ellende of een hoop onvoorziene kosten.