Skip to main content

We zijn nieuwsgierig van aard en altijd op zoek naar nieuwe plekken en ervaringen, culturen, geuren. Daar waar anderen de afslag rechts nemen, gaat Reishonger eerst rechtdoor om vervolgens linksaf te slaan. Top tien lijstjes naar populariteit draaien we het liefst om. Daarom zoeken we bijvoorbeeld uit wat de minst bezochte landen van Azië zijn. We hebben rapportages van de World Tourism Organization (UNWTO) met statistische informatie over internationaal toerisme geanalyseerd. De uitkomst biedt ons weer inspiratie voor nieuwe reizen naar landen die beperkt worden bereisd.

Waar is de kans het kleinst om andere reizigers tegen te komen? En wat vind je er dan wel?

Dit zijn de 10 minst bezochte landen van Azië:
10. Nepal – een overweldigend landschap met gebedsvlaggetjes en besneeuwde bergtoppen in het noorden, tempels en paleizen in de steden en weelderige jungle in het zuiden van het land.
9. Mongolië – van uitgestrekte steppengebieden tot de verlaten Gobi woestijn en de ruige taigabossen. Mongolië is een land van uitersten!
8. Brunei – een reusachtig tropisch regenwoud, vriendelijke mensen en weelderige gouden moskeeën. Nét even anders dan de rest van Zuidoost-Azië.
7. Azerbeidzjan – van de miljoenenstad Bakoe met bijzondere natuurverschijnselen in de omgeving tot rustieke bergdorpjes, een compleet andere wereld waar de tijd heeft stilgestaan. Azerbeidzjan, het land van het vuur!
6. Bangladesh – een heel arm land met een aantal natuurlijke schatten. Zo vind je er het langste natuurlijke strand ter wereld, compleet met wuivende palmbomen en aangename temperaturen, en herbergt Bangladesh een schat aan wildlife.
5. Bhutan – eeuwenoude tempels, kloosters en kilometers aan kleurige vlaggetjes. Het bruto nationaal geluk is de maatstaf waarmee in Bhutan de levenskwaliteit wordt uitgedrukt. Gelukkig zijn is belangrijker dan geld in dit koninkrijk hoog in de Himalaya.
4. Oost-Timor – een ruig, onontdekt land. Verlaten stranden, een prettig prijsniveau en verbaasde blikken van de lokale bevolking.
3. Afghanistan – officieel is de oorlog in Afghanistan voorbij, maar het reisadvies van het ministerie van BZK is kort en bondig; reis niet naar Afghanistan. De laatste jaren neemt het aantal reizigers mondjesmaat toe, waarbij Afghanistan vooral wordt gepromoot als een avontuurlijke bestemming.
2. Turkmenistan – van goud en marmer in de megalomaan opgezette hoofdstad Ashgabat via woestijn naar historisch erfgoed in de steden Merv en Mary. Aan bijzondere attracties geen gebrek in Turkmenistan.
1. Noord-Korea – het streng communistische land sluit zich af van de rest van de wereld. Reizen in Noord-Korea is alleen mogelijk onder begeleiding van een gids en je krijgt alleen te zien wat je mag zien.

De 10 minst bezochte landen van Azië